Mycket på gång under 2017!

5 punkter:

  1. Språklärarnas riksförbund anordnar ett par föreläsningsdagar i Göteborg, 31 mars – 1 april. Olle Linge kommer vara med och föreläsa om digital teknik i kinesiskundervisningen. Mer information och länk till anmälan finns här: http://www.spraklararna.se/sprakbad-i-vast-2017/ Anmälan före 1 mars.
  2. Det blir en ny fortbildningskurs i Beijing i sommar, som också den anordnas av Gao Yu. Jag deltog förra året, och det var mycket givande. Detta kan jag verkligen rekommendera! Klicka här för mer information: http://nageshenme.com/?/blog/?t=8
  3. Det kommer anordnas en konferens i Köpenhamn, Danmark, i november. Där möts lärare från  Danmark, Norge och Sverige och deltar i gemensamt i föreläsningar och workshops som har med undervisning i kinesiska att göra. Konferensen anordnas av Danmarks språklärarförening  och Konfuciusinstitutet i Danmark. Mer information om detta kommer!
  4. Det kommer starta en kurs på Uppsala Universitet i höst, som anordnas av Olle Linge, där vi kan lära oss mer om att undervisa kinesiska. Den är helt på distans, och mer information finner du här: http://www.fba.uu.se/verksamhet/kurs-konf-sem/utbud/att-undervisa-i-kinesiska—teori-och-praktik/   Jag hoppas kunna delta i denna kurs, och det skulle vara roligt att få flera av er som kurskamrater! Anmälan senast 18 april.
  5. Jag vill starta en liten ”grupp” inom detta nätverk, med en kinesisklärare från varje svensk stad som kan jobba lite tätare med mig, och vi kanske kan ha regelbundna Skype-möten då vi kan utbyta idéer och arbeta mer gemensamt. Det vore riktigt bra att träffas både digitalt och fysiskt, med en lärare från Stockholm, en för Göteborg, en från Östersund, en från Lund, en från Skövde (jag), en från…. o.s.v. Är det några av er som vill representera er stad? Maila mig!  linda.kajonius@skovde.se